Här finner du information om hur du intresseanmäler och går vidare med en beställning till operatören Zitius, som är den part som bygger nätet. 

1. Gå in på fibertillalla.se och skriv in din Beställ fiber hos Zitius 2cBeställ fiber hos Zitius 1bgatuadress utan nummer, välj adress i listan och sedan eventuellt gatunummer.

Obs! Det är viktigt att skriva det fullständiga gatunamnet med eventuellt trakt- eller gårdsnamn före.

Efter en stund visas en sida med en karta över området.

2. För att intresseanmäla, fyll i namn, epost och telefon. Ett mail skickas sedan med instruktioner hur du går vidare med en beställning. (Om din fastighet ligger utanför nuvarande projektområde räcker det att göra en intresseanmälan.)

3. För att beställa, öppna mailet du fick Beställ fiber hos Zitius 4Beställ fiber hos Zitius 3och klicka på länken. Här anger du om du vill signera digitalt via BankID, eller få avtalet på epost, skriva ut det, underteckna och skicka in per vanlig post. Ange personnummer, fastighetsbeteckning, betalningsalternativ, samt eventuella tillkommande anslutningar på fastigheten.

Beställningen är inte bindande förrän du får en bekräftelse på att projektet uppnått tillräckligt antal anslutningar och byggnationen kan starta. Därefter gäller ångerrätt i två veckor enligt distansköpslagen.

Vill du hellre ha en blankett på papper att fylla i och posta kan du ta kontakt med oss så ordnar vi det.


Vi har fått en del frågor kring beställningsförfarandet. Här är svar på de vanligaste.

Problem med att skriva in adressen

Man behöver ange den fullständiga gatuadressen med eventuellt traktnamn och gårdsnamn före. Om den korrekta adressen är t ex Haneberg Tittut Norra 1, går det inte att bara skriva Tittut Norra. Ett tips är att söka på hitta.se om du är osäker.

Hur ser jag om jag intresseanmält eller beställt?

Bekräftelsemail är det som gäller för att se om man intresseanmält och beställt. Kontrollera att mailet inte har hamnat i skräpposten. Om du saknar mail bör ta kontakt med oss.

Jag får besked om att adressen inte tillhör något fördefinierat område

Alla fastigheter inom grönmarkerat område på kartan ska det gå att beställa fiber till. Om du ändå har fått detta besked så säkerställ först och främst att du skrivit in korrekt adress.

Hur gör jag om min fastighet ligger utanför projektområdet?

Om din fastighet befinner sig utanför grönmarkerat område är det viktigt att ändå göra en intresseanmälan enligt steg 1 och 2 ovan. Föreningen kommer sedan att driva frågan mot Zitius om att utvidga projektområdet. Vi rekommenderar att du även gör en intresseanmälan här.