Näshulta fiber

Fiberutbyggnad i Näshulta

Lägesrapport fibergrävning

Idag en vecka före jul har fibergrävarna klart med sträckan från Knutstorp till Nyby via Rotarbol . Grävning har påbörjats på andra sidan Majstigen och de ska gräva ner mot Torp i mellandagarna.

Tyvärr är inte trafikverket klara med grävtillståndet för Majstigen ännu.

Det är 4 grävlag igång och nästa vecka kan entreprenören som ska gräva på tomtmark dyka upp hos er där detaljprojekteringen är klar.

Ni som själva räknar med att lägga fiberslang kan kontakta Hans Eriksson 070 8301719 så kan vi plocka fram rätt slang och märkband med spårtråd till era anslutningar.

5 kommentarer

 1. Birgitta Hedlund

  20 december, 2017 at 05:58

  Hur går det med Svenska kyrksns mark på väg ner mot Barråsen? Grävlaget jobbar för fullt men säger att de inte kan göra klart pga av att kyrkan sagt nej!
  Låter helt galet. Ska vi agera på något vis eller är en lösning i sikte?

 2. Zitius som Näshulta fiber har avtal med har lämnat ärendet med grävning på kyrkans mark till Lantmäteriet för att få tillstånd att gräva på kyrkans mark enligt ledningsrätts lagen. Ledningsrätts lagen ger samhällsviktig infrastruktur rätt att byggas på fastigheter som motsätter sig det. Det förfarandet tar lite tid så därför får grävarna komma tillbaka när tillståndet är klart

 3. Birgitta Hedlund

  27 december, 2017 at 10:30

  Det är inte riktigt klokt att kyrkan av alla berörda krånglar. En kyrka vi som är medlemmar betalar skatt till.
  Ja är såklart medveten om att inga präster eller biskopar el kyrkans män o kvinnor som står för den andliga spisen inte har med dessa beslut att göra. De fattas väl av tjänstemän som håller i pengapåsen.
  MEN i juletid står kyrkan i centrum på ett sällan skådat vis och det känns konstigt att se grävlaget jobba intensivt för att sedan hoppa över några hundra meter!
  Eftersom alla maskiner är på plats måste det bli en rejäl kostnadsökning om de tvingas flytta härifrån innan det är klart.
  Att traila stora maskiner kostar flera tusen kronor för varje flytt. Och de ska sedan köras hit igen för den ynka bit de tvingats hoppa över! Även om de flyttar dem själva måste varje timme betalas av oss alla.
  Jag kan också fundera över varför vi på Barråsen, tre fastigheter, inte får vår kabel från samma håll som Anders Eriksson vid Torpkvarn? Det är väl ca 200 meter till ”basstationen” eller vad man nu kallar lådan som står där.
  Ibland blir jag så ilsk på Kyrkan att jag får lust att tipsa min fd arbetsplats Eskilstuna-Kuriren. Det skulle bli ett bra knäck om myndigheten kyrkans ovilja att stötta sina medlemmar på landet.
  Men av hänsyn till de som sliter i fibergruppen har jag avhållit mig.

 4. Kan också tycka att kyrkan/stiftet verkar sätta ekonomiska intressen framför samhällsnyttan här med tanke på deras anspråk. Att gå via media har hittills inte haft någon påverkan, i alla fall inte för våra grannar i Floda (http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=87&artikel=6798266) så då är förfarandet med ledningsrätt det alternativ som återstår

 5. Daniel Tidefjärd

  7 januari, 2018 at 19:07

  Hoppas det löser sig med kyrkan.

  Artikel om detta i Eskilstuna-kuriren i fredags

  http://www.nashulta.se/fiber/wp-content/uploads/2018/01/Kuriren_Markersättning_kyrkan.jpg

Kommentera

© 2019 Näshulta fiber

Tema av Anders NorenUpp ↑