Aktiviteter

Sörmlandsleden
för vandrare löper utmed Näshultasjön längs välskötta badplatser och övernattningsställen med vindskydd och grillplatser. Långtidscamping och stor badplats ligger vid Österby. Här går utmärkt att paddla, fiska, åka långfärdsskridskor och pimpla. Sveriges äldsta ångslup Gerda gör turer på sjön varje sommar. Flera cykelleder går genom Näshulta – Näckrosleden, Hjälmaren Runt och Cykelfrämjandets turer.
Bo på Lantgård kan man göra på Rotarbol.
Många föreningar har aktiviteter bl a Näshulta Gymnastik o Idrottsförening, Näshulta Scoutkår, Näshulta Jaktklubb och Näshulta HembygdsföreningNäshultagården, en av Eskilstuna kommuns största inomhushallar för idrott, ligger i Kyrkbyn.
Båtplatser hyrs ut av Näshultasjöns Samfällighetsförening som också säljer fiskekort
(se Föreningsregister)

Näshultagården

I Kyrkbyn intill förskola och skola ligger Näshultagården, en av Eskilstuna kommuns största inomhushallar för idrott. Hallen är idealisk för bollsporter och gymnastik och utnyttjas av skola, föreningar och privatpersoner. Med matsal, kök, föreningsrum, gräsplan utanför, elljusspår och badplats i närheten är Näshultagården en komplett anläggning för sport och lägerverksamhet.
Den används också för utställningar, dans m m. Kontaktperson: Tommy Johansson, 016-820 94