Deckarserien Mälarmord firar 10 år

NYHET
November 30, 2022

Näshultas egen deckarkung, Bengt Lundblad, har med årets bok i serien Mälarmord skrivit imponerande tio böcker sedan starten 2014. Främmande Blå fågel, som den nya boken heter, presenterar samma gemytliga pusseldeckare med fina och detaljerade miljöskildringar, sammanvävd med en spännande mordgåta, som de tidigare böckerna.

I årets bok får läsaren lära känna platser som Lindholms gård i Barva, Bondegatan i Strängnäs och Munkhagsgatan i Mariefred. Eskilstunas centrala delar kring Köpmangatan är väl återgivna i boken.

Det ständigt gnabbande paret Kroon/Widman får i denna bok uppdraget att i juli 1948 lösa mordet på en amanuens som ropat in en mycket sällsynt fågel på en auktion på Lindholms gård.

Med frisk dialog, färgstarka personligheter och presentationer av vackra omgivningar får läsaren ta del av en finurlig deckare med detaljer som är avgörande för mordets uppklarande.

Hur kommer de kommande böckerna att se ut? Ja, i princip kommer serien tuffa på med en bok varje år och innehålla samma typ av brott. Några förändringar kommer läsaren att se redan i nästa bok som högst troligt kommer att heta, Den röda mannekängen.

Årets bok, Främmande Blå fågel, har funnits till försäljning sedan i somras och finns där böcker säljs.

/LENA LINDHOLM 

Näshultaförfattaren Bengt Lundblads senaste bok