Festligt på Haneberg på midsommardagen

NYHET
September 14, 2023

Näshultas motsvarighet till Way out west eller Lollapalooza ägde rum på midsommardagen på Haneberg.

En härlig blandning av sommar, musik, god mat och trevliga och glada människor samsades på borggården för en minifestival när sommaren är som bäst.

Scenen intogs först av Byråkrat, en helt instrumental grupp från Eskilstuna som satte ribban för vad vi kunde förvänta oss av resten av kvällen.

Nästa gäng på scenen var Styva Linan, ett relativt nystartat band från göteborgstrakten som vi säkert kommer att höra mer av framöver. Svårt att stoppa dem i något fack, de gör sin egen musik helt enkelt. Melodiskt, medryckande och med tänkvärda och berörande texter. Min personliga favorit för kvällen!

Därefter kvällens lite lugnare nummer i form av Jennie Abrahamsson. En sångerska med en röst som förde tankarna till Kate Bush och ett piano. Det behövs inte mer för att förtrolla en publik om man kan sin sak, och det kan hon, Jennie!

Grand final för kvällen stod Atomic Swing för. Kanske var det just för denna grupp som många tagit sig till Haneberg, och visst lyftes stämningen ytterligare ett snäpp när de drog igång. Det var få som satt stilla, det var helt enkelt omöjligt att inte gunga med.

Mellan akterna serverades hamburgare, tacos, bakad potatis och chorizo allt under Fredrik Wennerström, Christian Rylén och Johan Bendix’ överinseende. Och vi pratar inte vanlig festivalmat. Det var hög klass på både tillagning och råvaror, så som det brukar när dessa herrar är i farten.

Publiken lyste ihop med solen denna midsommardag på Haneberg. Vi hoppas att detta kan vara starten på ett återkommande event.

/EVA JONSSON