Hyresgästerna på plats i Ottebro lada

NYHET
May 6, 2022
Bildtext: Sista helgen i januari var det dags för inflyttning i sex av de åtta lägenheterna i Ottebro lada.

Helgen 29-30 januari var det dags för inflyttning i sex av de åtta lägenheterna i Ottebro lada. De två återstående lägenheterna får sina första hyresgäster i mars.

För ca 6 år sedan köpte Haneberg säteri Ottebro och påbörjade utvecklingen mot en modern by. Den gamla mangårdsbyggnaden stod först på tur och innehåller efter  renovering två lägenheter.

Den nya huskroppen står på exakt samma plats som den gamla ladan som gav byggprojektet sitt namn – Ottebro lada. Den innehåller åtta lägenheter för uthyrning. Två lägenheter med 2 rum och kök och två med 3 rum och kök finns på nedre plan. Alla har uteplats. På övre plan återfinns två lägenheter med 3 rum och kök samt två med 4 rum och kök. Samtliga lägenheter på övre plan har en loftvåning, vardagsrum med dubbel takhöjd samt balkonger.

Förutom vackra vyer får hyresgästerna möjlighet att hyra båtplats eller stallplats med tillgång till ridbana. Egna odlingslotter, lekplats och bollplan utlovas också.

Intresset för att flytta till Ottebro lada visade  sig vara stort och bostäderna blev snabbt bokade av intresserade. Majoriteten av hyresgästerna utgörs av nya näshultabor berättar Eva Jonsson på Haneberg.

Byggherre är Haneberg säteri, arkitekt Jan Kruhsberg och med och förvaltar är RG Bostad. RG är ett familjeföretag i tredje generationen grundat av byggmästare Reinhold Gustafsson 1956 nu med huvudkontor på Haneberg säteri i Näshulta. På sin hemsida beskriver RG Bostad bygget ”som en modern lada med plats för människor istället för boskap”.

/Lena Lindholm