Hyreslägenheter byggs på Ottebro

NYHET
February 14, 2021

I höst påbörjas en nybyggnation på Ottebro. En huskropp med 8 lägenheter för uthyrning, en servicebyggnad med tvättstuga, lägenhetsförråd, teknikrum samt 2 carports ska uppföras nära den gamla huvudbyggnaden. Här anläggs också odlingslotter, lekplats och bollplan.

Byggherre är Haneberg säteri och arkitekt Jan Kruhsberg. Enligt planerna ska byggnaderna vara färdigställda till hösten 2021.

På platsen för nybyggnationen låg tidigare en gammal lada som revs i somras. Här ska 8 lägenheter för uthyrning uppföras. I markplan byggs 4 lägenheter, 2 med 2 rum och kök och 2 med 3 rum och kök. Tvåorna blir på 62,6 m2 och treorna på 69,8 m2. Lägenheterna i markplan får var sin uteplats.

På övre våningen byggs 2 lägenheter på 3 rum och kök (84,1 m2) samt 2 lägenheter på 4 rum och kök (91,8 m2). Samtliga lägenheter på detta plan har en loftvåning på ca 20 m2 och vardagsrum med dubbel takhöjd samt balkonger.

Enligt arkitekten Jan Kruhsberg på Haneberg säteri är hyreskostnaderna ännu inte satta eftersom man inväntar offerter på byggkostnaderna.

/LENA LINDHOLM