Invigning av Kopparpalatset eller Kakburken

NYHET
June 26, 2023

Större gemensamhetsutrymmen stod högt på önskelistan då hyresgästerna på Rosendals trygghetsboende fick svara på en enkät om boendet. Den 16 februari var det dags för invigning av den efterlängtade tillbyggnaden som fått det officiella namnet Kopparpalatset, men av somliga kallas för Kaffeburken, med hänvisning till byggnadens form och utvändiga material. Den spektakulära utsidan är nämligen helt täckt av kopparplåt.

Tack vare tillbyggnaden har en trivsam vardagsrumsdel med sittgrupper tillkommit. Gemensamhetslokalen kan hyras av de boende för födelsedagsfirande och andra festligheter. Eftersom hyresvärden Haneberg säteri också ersatt oljepannan med värmepumpar har ytterligare ett rum blivit ledigt för t ex hobbyverksamhet.

Sedan arkitekten Jan Kruhsberg med assistans av Hanebergs VD Oliver Jakobsson klippt invigningsbandet bjöd Haneberg säteri hyresgäster, personal och hantverkare på pizza slices från lokala pizzavagnen 1472 Fahrenheit samt kaffe och kaka. Underhållning av en cittragrupp från Julita PRO stod också på programmet.

/LENA LINDHOLM