Jan Kruhsberg - prisad eldsjäl i Sörmland

NYHET
June 26, 2023

Jan Kruhsberg, Haneberg, har mottagit Hela Sverige ska leva Sörmlands pris som Årets eldsjäl på landsbygden i Sörmland 2022.  I motiveringen kan vi bl a läsa följande:

Årets eldsjäl är en sann eldsjäl för sin bygd. I mer än fyrtio år har Jan Kruhsberg på alla möjliga och omöjliga sätt arbetat med sin hembygds utveckling i Näshulta.
–”Allt är möjligt, en del tar bara lite längre tid”, har varit något av ett motto för Jan. Han har med sitt engagemang för ett levande Näshulta varit en stark drivkraft i utveckling av bygden. Inte bara i sin roll på familjens gård, Haneberg utan också i flertalet ideella styrelseuppdrag och förverkligandet av idéer till verklighet.
Vidare har Jan varit arkitekten och motorn till att ca 65 bostäder har byggts i Näshulta under de senaste 30 åren. I projektet Ottebro lada byggde man 16 hyreslägenheter där tidigare en uttjänt gammal lada stått. För närvarande är Jan på gång att bygga ytterligare ett trygghetsboende i Näshulta, sitt andra stora trygghetsboende anpassad till Näshultabornas önskemål.
Jan är en sann eldsjäl, samhällsenreprenör och företagare ut i fingerspetsarna. En unik begåvning och förmåga att med stort hjärta och ett starkt engagemang för bygden vara en motor i stort och smått för att tillsammans i bygden samhandla kring olika utvecklingsprojekt i Näshulta.

Redaktionen på Näshulta Bygdeblad gratulerar Jan till en mycket välförtjänt utmärkelse.

/LENA LINDHOLM