Magdakullan – årets bästa måltidsupplevelse

NYHET
December 15, 2023
Bildtext: Christer Nordqvist och Eva Eneblad med personal på Magdakullan: fr v Christer Nordqvist, Aurora Berkestam Drysén hovmästare, Sarah Johansson kallskänka och bagerska, Eva Eneblad och Johan Granath kock.

”Att sätta smak på vårt gemensamma kulturarv är en konst. I en tid då snabbhet prioriteras, finns det platser som påminner oss om värdet av genuina måltidsupplevelser. Här är en plats som inte bara serverar mat, utan erbjuder en oförglömlig resa genom tid, smak och kultur. Varenda utflykt till denna gastronomiska destination är väl värd varenda kilometer och en chans att uppleva en sörmländsk gård i sin fulla glans. Och den som lyckats skapa detta paradis och stått ut bland de tre starka nominerade är Magdakullan.”

Så lyder motiveringen till utmärkelsen Årets bästa måltidsupplevelse 2023 som delades ut under en gala arrangerad av Position Eskilstuna på Elite Stadshotellet i Eskilstuna 4 oktober. Christer Nordqvist och Eva Eneblad som driver Magdakullan mottog priset tillsammans med kocken Johan Granath, kallskänkan och bagerskan Sarah Johansson och hovmästaren Aurora Berkestam Drysén. Övriga nominerade i kategorin Bästa måltidsupplevelse var Jernberghska och Bar Social i Eskilstuna. Pristagare i ytterligare fem kategorier hyllades också på galan.

Stolta Måltiden arrangerades för första gången förra året med syftet att lyfta Eskilstunas gastronomi, besöksnäring och handel. Nomineringarna gick till så att skyltar placerades ut i Eskilstuna med omnejd med uppmaning att rösta på en kandidat och motivera varför. I juryn satt representanter från bl a Position Eskilstuna, Destination Eskilstuna, Elite Stadshotellet, Hotell- och Turismprogrammet Zetterbergsgymnasiet, Rinmangymnasiet, STUA [ett bolag som ägs av privatpersoner, privata företag, de nio kommunerna i Sörmlands län och Region Sörmland], samt ett par av förra årets vinnare. Totalt fick man in över 250 nomineringar till de sex olika priserna.

Förutom äran, diplom och blommor mottog varje pristagare ett utbildningsstipendium på 5 000 kr sponsrat av Martin & Servera. Stort grattis Magdakullan!

/LENA LINDHOLM