Näshultarundan 2021 - ännu en succé

NYHET
September 30, 2021

Årets Näshultarunda, den andra i ordningen, blev återigen en succé med många besökare som åkte runt till försäljare och utställare i vårt vackra Näshulta. Det var så många besökare att flera försäljare till och med sålde slut på sina produkter. Till våfflorna vid Rosendal, som Röda Korset serverade, var det sådan rusning att våffelsmeten tog slut en stund, men det löstes med en extrahandling i affären.

Vid Näshulta friskola stod Hembygdsföreningen och där såldes flaggor och annat så det stod härliga till. Även gårdsmuseet vid Haneberg var öppet och det var en strid ström med besökare dit. Efter önskemål från flera besökare blir det en extra museidag under hösten.

För att underlätta för försäljare och besökare gjorde vi en utveckling av förra årets runda genom att samla ihop försäljare och utställare på ytterligare fler ställen, men självklart coronasäkert ändå.  

Visst saknar vi den vanliga Näshultadagen, som delvis fyller syftet med att folk som inte setts på länge får en chans att träffas och prata, men vi tycker ändå att Näshultarundan, efter omständigheterna som vi haft de senaste åren, är en värdig ersättare. Nästa år kanske vi kan ha både en Näshultarunda och en Näshultadag – vem vet?!

Slutligen vill vi rikta ett stort tack till alla som gjorde årets Näshultarunda till en trevlig dag – försäljare, utställare och besökare. Vi vill också tacka alla ideella eldsjälar som har lagt ett jättejobb på förberedelser med kartor, annonser och en massa annat fix. Allt för att få dagen att flyta bra och att få hit så många besökare som möjligt. Tack!

/Styrelsen i Näshulta Hembygdsförening och Näshulta Vision

Grönsaker och blommor från Sketorp sålde Karolina Svensson vid gårdsbutiken på Magda.
I Näshultagården visade Nicke Helldorff ett urval av uppstoppade fåglar från fågelskåpet som stått i Näshulta skola.
Olavi Tidefjärd ställde ut sina målningar med naturmotiv i Konsthallen på Haneberg Säteri.