Premiär för mobilt pizzakök i Näshulta

NYHET
July 18, 2022
Bildtext: Näshultaborna Thomas Holm och Jens Lord står bakom det mobila pizzaköket 1472 Fahrenheit

Den 6 och 7 maj var det premiär för det mobila pizzaköket 1472 Fahrenheit. Näshultaborna Jens Lord och Thomas Holm ska se till att vi som bor i socknen får varma napoletanska pizzor. Med en ombyggd släpkärra som innehåller två pizzaugnar som drivs på gasol ska pizzaköket två gånger i månaden besöka olika platser i Näshulta för att baka pizzor.

Marknadsföringen sker på sociala medier och pizzorna ska helst beställas några dagar innan de avnjuts. Därigenom vet bagarna exakt vilka ingredienser och hur mycket de ska ha med i vagnen och svinnet blir obefintligt.

En napoletansk pizza gräddas i hög värme under kort tid. Jens och Thomas, som båda har ett förflutet som inkluderar mat, satsar på bästa kvaliteten på råvaror med t ex vinmarinerad rostbiff till kebabpizzorna och vedrökt karré till capricciosan. Det finns åtta olika sorters pizza att välja mellan vilket ska passa både vuxna och barn.

Fredagar och lördagar två kvällar i månaden besöker pizzaköket platser som Näshulta skola och Österby. Premiärturen gick till Haneberg. Menyn finns på Facebooksidan 1472 Fahrenheit och beställning sker via 079-3509414.

/LENA LINDHOLM