UPPTÄCK

Annelunds Eko

Annelunds Eko, hudvårdsprodukter

Annelunds Eko tillverkar hudvårdsprodukter som är gjorda på ekologiska, kallpressade oljor samt ekologiskt bivax.
Idag finns ett 20-tal olika bivaxsalvor, både för barn och vuxna, som passar alla typer av hud och hudbesvär.
De innehåller varken kemiska preparat eller vatten och kan användas året om. Produkterna från Annelunds EKO samarbetar med huden med sina naturliga råvaror och dess essentiella ämnen. De hjälper huden att behålla fukt och spänst. Hud med psoriasis, eksem, rosacea m.m. vårdas med gott resultat.Läs mer om Annelunds produkter här.

https://annelundseko.se/


Annelunds Eko, nöt, lamm och bigård

Annnelunds Eko driver ekocertifierad produktion av nöt och lamm. Deras nötdjur får bli tre till fyra år innan slakt och de slaktar inte mer än 12 djur per år. Fåren är av rasen Gutefår, som är ett ursprungligt svenskt lantrasfår. Köttet säljs som köttlådor eller via REKO-ringar samt direkt från deras fryslager via förbeställning.

I bigården jobbar de aktivt med avel för att få fram bin med starka egenskaper för att överleva sjukdomar och parasiter. Det är bina som är det primära och honungen det sekundära i deras avelsarbete. Den honung som tas fram säljs direkt från gården.

De har även ett samarbete med förskolor i Eskilstuna som köper av deras produkter och även besöker gården med sina förskolebarn.

I verksamheten finns även tre fastigheter som hyrs ut som permanentboenden.

https://annelundsbigard.se/index.html