UPPTÄCK

Magdakullan

Magda Säteri är en sörmländsk gård med anor ända från 1200-talet. Magda är en av pionjärerna inom ekologisk odling och djurhållning, gårdens ekologiska tradition startade redan 1976! År 2011 togs Magda över av Christer Nordqvist, som under åren fram till nu utvecklat gården till en lugn oas där fokus ligger på samklang mellan människa, djur och natur. Här finns en restaurang där man serverar ett antal varmrätter och smörgåsar och cafét erbjuder ekologiskt kaffe och en massa fina godsaker som kan avnjutas inne i det omgjorda stallet, eller ute på stallbacken med utsikt över de betande rödkullorna i hagarna.

I den mysiga gårdsbutiken kan du handla kött, ost, rapsolja, ägg, skorpor, sylt, glass och andra delikatesser. Vanligtvis finns det också styckdetaljer från nöt, fryst färs, korv och Hjälmaregös i sortimentet. Här finns även Magda NK - Nostalgi och Kvalitét, en butik i det gamla magasinet full med prylar från både förr och nu.

Magda jobbar med uppfödning av lantrasen rödkullor och under sommaren håller Christer i populära kovandringar, där han berättar både om rödkullans fördelar och specifika förutsättningar som gammal lantras, men också om Magdas ekologiska jordbruk och tankar kring vad korna äter, och varför.

För mer info och öppettider, läs här.

www.magdakullan.se