Näshulta Hembygsförening

Välkommen till hembygdsföreningens hemsida!

Nyheter

Julmarknad

Den 3:e december planerar vi att anordna en julmarknad vid Hökärr.

Vi söker i första hand lokala hantverkare, eller hantverkare med anknytning till Näshulta, men kan vara öppna för andra förslag.

Har du något du vill visa upp och sälja, hör av dig, snarast, via mail till

nashultahembygdsforening@hotmail.com

Näshultadagen

 

Äntligen! Efter ett uppehåll på två år kunde vi åter genomföra den traditionella, 34:e Näshultadagen!

Det blev en varm, men mycket lyckad och uppskattad dag.
Inne i Näshultagården visade utställarna upp sina alster till försäljning. Det fanns allt från små väderkvarnar i trä, till böcker och bakat, virkat och stickat, silversmide och lammskinn.  En plan över det planerade trygghetsboendet vid Kyrkbyn visades upp och hembygdsföreningen sålde både lotter och profilmaterial såsom flaggor, paraplyer, dekaler och korrespondenskort.  Nya medlemmar fick vi också, så kul! 

På planen utanför hallen fanns företag som erbjöd sina tjänster och demade olika maskiner, brandkåren erbjöd barnen att prova brandsprutan och kaninerna hoppade. Här fanns även försäljning av blommor och grönsaker. Dessutom underhöll Munktellsextetten vid flera tillfällen under dagen.

Ingen behövde gå hungrig då flera olika erbjudanden av mat och fika fanns att köpa samt – naturligtvis – även både sockervadd, godis och glass.

Då det är ett valår kom samtliga inbjudna politiska partier i kommunfullmäktige för att prata med besökarna.

Ett stort tack till alla som hjälpt till med förberedelser inför och efterföljande återställande av hallen, er ideella insats är beundransvärd.

 

Näshultadagen 13 augusti

Nu pågår förberedelser som bäst inför den 34:e Näshultadagen - alltid andra lördagen i augusti, dvs i år den 13:e.

Har du något du vill visa upp? I den här länken hittar du information om hur du gör för att få vara med! Välkommen! 

Inbjudan till utställare 2022.pdf

Näshultarundan

Den femte juni genomfördes ännu en Näshultarunda. Ett trettiotal utställare runt om i socknen öppnade upp sina hem, garage, bodar eller trädgårdar för att erbjuda hantverk, loppis eller något ätbart.  Hökärr, Hanebergs gårdsmuseum, skolans matsal och Sågen blev utgångsställen där Hembygdsföreningen samlades för att dela ut kartor och ge ytterligare information. Solen sken och Näshulta visade upp sin allra bästa sida i försommartid.

Näshultadagen

Äntligen tror vi att vi åter kan arrangera Näshultadagen! Det är två år som det inte varit möjligt p g a pandemin, men nu både vi tror och hoppas att det åter ska vara genomförbart.

Lördag den 13 augusti ses vi i och omkring Näshultagården. Mer information kommer, dels här, dels på vår Facebooksida.

Måndagsvandringar

Varje måndag, under terminerna, sker sk måndagsvandringar i Näshulta med omnejd. Vandringarna är till för alla och går på mindre vägar och stigar. Sträckorna är mellan sex och 10 km och egen kaffetermos tas med.

Information om varifrån kommande vandring utgår läggs ut på vår Facebooksida under helgen innan! Alla välkomna att delta!